Logo met baseline

Samen met Vlaskracht
jouw energieproject realiseren

Financier jouw energieproject met burgerkapitaal

Zowel bedrijven, lokale en bovenlokale besturen als scholen, organisaties en verenigingen die een duurzaam energieproject willen realiseren, kunnen hiervoor beroep doen op Vlaskracht.  Hiervoor kan je rekenen op de unieke expertise en ervaring van Vlaskracht om met burgerkapitaal uw energieproject te realiseren. 

  • Met lokale besturen binnen de intercommunale Leiedal werden reeds 21 zonnepaneelinstallaties geïnstalleerd onder de noemer Zonkracht die vandaag nog altijd beheerd en geëxploiteerd worden door Vlaskracht. Deze lokale besturen nemen voordelige stroom af. Na verloop van tijd worden ze ook de volle eigenaar van deze installaties. 
  • Ubuntu, een inclusieve netwerkonderneming voor kwetsbare mensen en gezinnen met locaties in Kuurne en Avelgem ging ook in zee met Vlaskracht voor de realisatie van hun zonnepaneelprojecten. 
  • Op vandaag lopen gesprekken met Barco voor de bouw van een windturbine op hun campus op de Benelux bedrijventerrein in Kortrijk. 
  • Vlaskracht werd via een tender partner van het Vlaams Energiebedrijf (VEB).  Vlaamse openbare besturen, scholen en organisaties betoelaagd door de Vlaamse Overheid, die met Vlaskracht een zonnepaneelproject realiseren hoeven hierdoor niet langer een openbare aanbesteding uitschrijven. Lees hier hoe dit in zijn werk gaat. 

Interesse om samen met Vlaskracht een duurzaam energieproject te realiseren? Laat ons dan snel eens afspreken

Windturbine Barco Beneluxpark Kortrijk
Project image2
IMG 0889 768x1024
6 J2 A8482
6 J2 A8513

Vennoot worden als bedrijf, organisatie, vereniging, ...

Naast burgers kunnen ook lokale besturenbedrijven, organisaties en verenigingen vennoot worden van Vlaskracht.

Zo maak je duidelijk dat jouw gemeente, stad, bedrijf, organisatie of vereniging voor lokaal geproduceerde duurzame energie gaat en zo ook jouw steentje bijdraagt aan de energietransitie.