Schermafbeelding 2024 04 05 om 18 26 10

Ubuntu Groep Kuurne

Op de vrije daken van het maatwerkatelier van groep UBUNTUx8K in Kuurne werden zonnepanelen geplaatst door Vlaskracht. Tegelijkertijd werd ook de hoogspanningscabine vernieuwd. Het beheer is ook in handen van Vlaskracht. Door de plaatsing van de zonnepanelen daalde de elektriciteitsvraag met ca. 30%, wat een mooie besparing oplevert voor deze organisatie.

Zowel medewerkers als buren van UBUNTUx8K Kuurne investeerden in deze zonnepanelen zodat ook zij hun graantje meepikken van de winst die dit project realiseert.

De lokaal geproduceerde stroom wordt aan een voordelige prijs afgenomen van de Energie Burgercoöperaties. De winst uit de verschillende projecten die dit voor de Energie Burgercoöperaties oplevert, wordt met hun coöperanten gedeeld. Op die manier kan een aandeel van een coöperant tot 6% rendement per jaar opleveren.

Door deze installatie zorgt Ubuntux8K samen met Vlaskracht dat de CO2 uitstoot daalt net als de energiefactuur van UBUNTUx8K. De buurt en de medewerkers kunnen trots zijn op dit project.