Schermafbeelding 2023 05 25 om 11 48 54

PHILIPPE AWOUTERS WORDT GEDELEGEERD BESTUURDER BIJ SEACOOP

Schermafbeelding 2023 05 25 om 11 48 54

Philippe Awouters niet langer bestuurder bij Vlaskracht maar blijft beschikbaar als vrijwilliger en klankbord.

Omdat een dag maar 24 uur telt, was voor Philippe de bestuurstaak bij Vlaskracht nog moeilijk te combineren met andere professionele opdrachten waar recent de taak van gedelegeerd bestuurder van SeaCoop bijkwam.

SeaCoop is de nieuwe Belgische coöperatie voor windturbines in de Noordzee opgericht door 34 Vlaamse en Waalse coöperaties waar Vlaskracht deel van uitmaakt. Philippe zal er samen met ons voor ijveren dat 20% van de windmolenparken op zee in handen komt van de burger. De geproduceerde elektriciteit moet naar de Belgische huishoudens en KMO’s gaan via Ecopower en haar Waalse collega Cociter.

Samen met Philippe hebben we de voorbije jaren een hele weg afgelegd. Wind op land en op zee, elektrisch autodelen en energie-armoede liggen hem nauw aan het hart. Hierin zijn de voorbije twee jaar belangrijke stappen gezet waar we de volgende jaren zeker nog de vruchten van zullen plukken.

Wij willen Philippe danken voor zijn vrijwillige inzet en bijdrage aan Vlaskracht de voorbije 5 jaar. Zijn aanbod als vrijwilliger en klankbord nemen we heel graag aan.

Wij wensen hem veel succes bij zijn nieuwe opdracht waar we elkaar zullen blijven zien.