Thomas Van De Walle

Beroep: Expert Energie/projectingenieur bij AZ Groeninge, daarnaast zelfstandige activiteit als Energieconsultant

Hobby’s:
Fietsen, reizen met camper, liefhebber van oude VW busjes

Bestuurder:
bestuurder geworden in 2022 en coöperant sinds de start van vlaskracht in 2018

Waarom werd je bestuurder?

Ik ben al sinds de oprichting van Vlaskracht in 2018 actief als vrijwilliger voor verschillende projecten. Toen de raad van bestuur mij in 2022 vroeg om bestuurslid te worden, heb ik dat met veel enthousiasme aanvaard, ondanks de uitdagingen op het gebied van tijdsbesteding. Ik zie het als mijn persoonlijke verantwoordelijkheid als burger om dit duurzame project te ondersteunen. Mijn passie voor energie en energietransitie motiveert mij om mijn kennis en expertise in te zetten ten dienste van Vlaskracht en de bredere gemeenschap.

Waarom moeten burgers coöperant worden?

Investeren in lokale (alternatieve) energie heeft veel voordelen voor iedereen! Het helpt onze gemeenschap te laten bloeien en maakt ons minder afhankelijk van buitenlandse energiebronnen.

Als je meedoet als coöperant, betekent dit dat jouw investering echt telt. Je helpt bij het verminderen van schadelijke CO2-uitstoot en het creëren van lokale banen. Bovendien kun je genieten van écht groene energie die lokaal wordt opgewekt. Je krijgt zelfs een extra beloning in de vorm van een dividend op je investering. Kortom, wie coöperant wordt, helpt niet alleen onze planeet, maar profiteert ook van financiële en ecologische voordelen!

Coöperant en bestuurder bij Vlaskracht