Renaat Ide

Beroep: Ik ben productiemanager bij AVR, een producent van machines voor de aardappelteelt (https://avr.be/nl).

Bestuurder en Coöperant sinds september 2018

Waarom werd je oprichter en bestuurder?

Ik wil meehelpen de klimaatverandering tegen te gaan en andere burgers daartoe aanzetten en hierbij ondersteunen. Op die manier wil ik een leefbare wereld nalaten aan onze kinderen en kleinkinderen.

Duurzaam energie opwekken, kan de impact van de klimaatverandering omkeren. Met Vlaskracht, de energie burgercoöperatie van de Leiestreek, realiseren we lokaal installaties die met zon en wind  duurzaam energie opwekken. 

Omdat er in Zuid-West-Vlaanderen nog geen lokale energie burgercoöperatie was, richtten we in 2018 samen met 7 andere gemotiveerde burgers Vlaskracht op.  Hiermee wilden we samen met andere burgers uit onze regio investeren in de productie van duurzame energie.

Ik organiseer de EnergieCafés en coördineer de activiteiten die we voor onze coöperanten, vrienden van Vlaskracht en geïnteresseerden organiseren.  Hier krijg ik veel energie en voldoening voor terug.

Waarom zouden burgers coöperant worden?

Wie niet iedereen een betere leefbare? Burgers die lid worden van Vlaskracht dragen hier samen hun steentje aan bij. Samen investeren in de productie van duurzame energie, geeft een goed gevoel. Op die manier word je samen met andere burgers mede-eigenaar van installaties die met hernieuwbare energie (zon, wind) elektriciteit produceren.

Naast een goed gevoel, deel je ook nog eens in de winst. 

Afbeelding1