Johan De Pontieu

Naam: Johan De Pontieu

Beroep
: Ontwikkelaar van sensoren en meettechnieken in het technologie center van Bekaert in Deerlijk.

Hobby’s
: Wielertoerist goed voor 5000km/jaar op de fiets. En ook de man achter www.cobblestone.be, een site bedoeld voor de diehard wielerfan die een wielerteam samenstelt waarmee tijdens het wielerseizoen zoveel mogelijk koersen worden gewonnen. Iedereen doet het voor de fun en de liefde voor deze sport.

Coöperant
sinds : December 2019

Waarom werd je coöperant? Ik was al lang coöperant bij Ecopower maar een lokale coöperatie rond groene energie was voor mij een no-brainer.

Vrijwilliger
sinds : Juni 2022

Waarom werd je vrijwilliger?
Energie, klimaat, … interesseren me al lang en als je dan de kans krijgt om hier op een positieve manier aan mee te werken dan moet je daar voor gaan. Vooral de technische aspecten van groene energie interesseren me. Het administratieve, zoals procedures, wetten, richtlijnen… zijn minder mijn ding.

Taken als vrijwilliger?
Momenteel zit ik in de werkgroep communicatie. Ik geef voordrachten over hernieuwbare energie. Zoals o.a. de energietransitie waar we onvermijdelijk door moeten om de switch te kunnen maken naar hernieuwbare energie, weg van de fossiele brandstoffen. Zo heb ik er ondertussen al 2 gegeven.

Waarom moeten burgers coöperant worden?


Om jezelf vrij te kopen van fossiele brandstoffen en de energietransitie naar hernieuwbare energie zelf te ondersteunen.
Het coöperatieve gedachtegoed waarmee burgerkapitaal lokaal wordt verankerd en de winst opnieuw wordt geïnvesteerd in de lokale gemeenschap.
Ik ben trots dat ik mee investeer in een windmolen of een zonnepaneel installatie waarvan de winst terugvloeit naar de coöperanten en de samenleving. Ik kan het iedereen aanbevelen.

20240203 johan