Image1 0

Rendement is meer dan dividend

Image1 0

Rendement is meer dan een dividend

1660 aandelen beschikbaar voor 1660 zonnepanelen

Straks wordt er bijna 22 miljard euro teruggestort op de rekeningen van meer dan een half miljoen Belgen die vorig jaar intekenden op de staatsbon die netto 2,81% interest heeft opgebracht. Wat er intussen met die centen is gebeurd, is niet echt duidelijk. We hebben er het gissen naar of hiermee werd geïnvesteerd in het klimaat? Ondanks de ambitie om tegen 2050 C02-neutraal te zijn.

Zowel de overheid als de banken trekken nu aan de mouw van deze burger om die centen bij hen te beleggen. En banken proberen de burger vooral te verleiden met een aantrekkelijke rentevoet.Als burgercoöperatie doen we niet mee aan deze ratrace maar investeren wel in het klimaat en de maatschappij. Ons rendement is meer dan een dividend. Als een goede voorouder investeren wij in de toekomst van onze nakomelingen.

Naast een dividend (vorig jaar 1,75% bruto) kunnen onze coöperanten:

  • lokaal duurzaam geproduceerde stroom afnemen bij Ecopower die in België de meest stabiele prijzen aanbiedt,
  • gebruik maken van de elektrische deelauto's van CoopStroom ,
  • 15% korting krijgen op de ecologische onderhoudsproducten van Brauzz (NIEUW)
  • 6% korting op uw energetische renovatie thuis. Hiermee verdien je een aandeel van €250 al een eerste keer terug vanaf een renovatie van €4166.  Wanneer je energiefactuur in de bus valt, passeer je een tweede keer aan de kassa en intussen neemt ook de waarde van je woning toe. (NIEUW)

Ook dit is rendement!

Wil je straks met je vrijgekomen centen duurzaam investeren in de maatschappij en het klimaat met een rendement groter dan een dividend, investeer dan mee in de 1660 zonnepanelen in Stad Menen.

Voor deze kapitaalronde kan je ongelimiteerd aandelen aankopen. Elke coöperant kan ten hoogste 100 aandelen in zijn bezit hebben.